Wonderfluff zaštitne gaćice

Wonderfluff su zaštitne gaćice univerzalne veličine, namijenjene za korištenje sa tetra pelenama složenim u fold, složenim kao uložak, sa prefoldima ili upojnim ulošcima druge vrste. Nije predviđeno da pokrivaju OS moderne platnene pelene.

Veličina, odnosno dubina pelene podešava se skraćivanjem gumice oko nogu, što lako možete sami učiniti kroz pristupni otvor unutar pelene gdje se gumica izvuče i skrati po sistemu kao na bretelama grudnjaka (vidi slike). Unutrašnji materijal: 100% organska merino vuna, mulesing free. Vanjski materijal: pamučni žersej (95% pamuk, 5% elastin)

208,00kn

  Obriši

  Održavanje:

  Vuneni coveri održavaju se drugačije od ostalih pelena i ne smiju se prati u mašini s ostalom odjećom, ni sušiti u sušilici. Ukoliko zalutaju u mašinu najvjerojatnije će se značajno smanjiti pa na to treba posebno paziti.

  Vunene covere ako nisu uprljani stolicom možemo prati jednom tjedno ili jednom u dva tjedna, ovisno o učestalosti korištenja. Nakon svakog korištenja vuneni cover potrebno je ostaviti da se prozrači (ne koristimo ga dvaput zaredom).

  Kako znamo da je vrijeme za pranje i lanoliziranje?

  • Cover se zaprljao
  • Osjeti se loš miris
  • Lanolin iz vune se istrošio i s vanjske strane covera osjeti se vlaga

  Kada je došlo vrijeme za pranje, cover se prvo ispere hladnom vodom, a zatim ručno opere blagim sredstvom za pranje vune u vodi do 30 stupnjeva. Može se ocijediti rolanjem u ručnik i slijedi proces lanoliziranja.

  Lanolin (može se kupiti u ljekarni) se prvo uz pomoć blagog šampona rastopi u čaši vruće vode, nakon čega tu otopinu dodamo u posudu sa hladnom vodom u koju se zatim polože zaštitne gaćice. Kada vunene gaćice stavljamo u vodu – ona mora biti mlaka (30 stupnjeva). Ostavimo da odstoji u otopini lanolina par sati ili preko noći. Zarolamo u ručnik da upije višak tekućine i ostavimo da se suši položeno na podlogu. Ne vješati na štrik da se ne rastegne, ne ostavljati direktno na suncu. Kad se posuši može u upotrebu.

  Podijeli sa drugima:

  Share on facebook
  Facebook
  Share on twitter
  Twitter
  Share on pinterest
  Pinterest
  Share on email
  Email
  Share on print
  Print
  X