Materijali koje koristimo

Pamučni velur (ili pliš)

je materijal koji poznajete, koji se koristi za dječja zimska odjelca, ženske trenirke, mekan je i baršunast. Sastav je 80% pamuk i 20% poliester, s time da poliester nikad nije u dodiru s kožom, već se nalazi u bazi tkanja – drži petljice pamuka na okupu i daje trajnost. Velur se odlikuje dugotrajnom mekoćom i vrlo dobrom sposobnošću upijanja. Pamučni veluri koje koristimo su certificirani i sigurni za izradu dječje odjeće.

Pamučni žersej

je materijal koji se najčešće koristi za obične majice s kratkim rukavima, dječje bodiće i slično i najčešće je sastava 95% pamuk i 5% elastin. Kao unutarnji materijal nije posebno izdržljiv i ima manju moć upijanja u usporedbi s drugim materijalima. Iz tog razloga i zato jer se proizvodi u mnoštvu različitih boja i dezena koristi se za vanjski sloj pelene i ima najviše dekorativnu funkciju.

Bambus

je jedan od novijih materijala u proizvodnji odjeće, njegov je uzgoj ekološki prihvatljiv jer ne zahtijeva upotrebu pesticida i sl. Osim izvanredne moći upijanja, ističe se posebnom mekoćom, a pripisuju mu se i antibakterijska svojstva. Bambus frotir koji koristimo za pelene je vrlo mekani frotir od bambus vlakana sa sitnim petljicama.

PUL materijal

je 100% poliester premazan poliuretan laminatom. Radi se o tkanini koja je vodonepropusna, ali “diše”, i koristi se za izradu zaštitnih gaćica koje idu preko platnenih pelena.

Vuna

koju koristimo za izradu vunenih zaštitnih gaćica je 100% organska merino vuna (mulesing free), namijenjena upravo proizvodnji zaštitnih gaćica za platnene pelene. Vuna je jedini potpuno prirodni materijal od kojeg se zaštitne gaćice izrađuju, zahvaljujući lanolinu koji prirodno sadrži ona ujedno i odbija vlagu i apsorbira je, vrlo je prozračna pa kažemo da dobro “diše”, te ima antibakterijska i antialergijska svojstva.

Konoplja

se smatra najupojnijim materijalom koji se koristi za izradu platnenih pelena, čak i do 4 puta više od pamuka, a osim posebno visoke upojnosti također se ističe izdržljivošću. Prirodno je otporna na nametnike pa se uzgaja potpuno ekološki, bez korištenja pesticida. Za izradu upojne tkanine za pelene miješa se sa pamukom u omjeru 55% konoplja i 45% organski pamuk.

X